RSS

Blog

A pálinka minőségének története
Hogyan alakult a pálinka minőségét befolyásoló tényezők változása a történelem folyamán? Hogyan változott a minősége és annak megítélése az évszázadok során?
Hogyan kóstoljunk sört?
Az első néhány lépés a sörnél is ugyanaz, mint az előző blogbejegyzésünkben a pálinkánál: meglát, szerelmes lesz, megvásárol...
Hogyan kóstoljunk pálinkát?
Ha megvettük a kiszemelt újdonságot, amire vágytunk, joggal merül fel a kérdés, hogyan kóstoljuk meg szakszerűen, hogy az élmény teljes legyen...
Hogyan változtatta meg a világot az alkohol
Mikor azt hallod másoktól, állj le a piával! „Az alkohol öl”, „Az alkohol tönkretesz”, „Még 10 óra sincs”. Mit tudnak ők arról, hogy a hozzád hasonló emberek, ártatlan italozása, mekkora hatással volt civilizációnk fejlődésére az évek során. Hogyan mentette meg az emberiséget a vérhastól? Hogyan tette tartóssá élelmiszereinket? Hogyan alapította meg az első városokat?
Mi a pálinka?
A kérdésre lehet válaszolni nagyon röviden és nagyon hosszan is. Én egy közepes változatot választottam most, mivel ha röviden mondanám el, az nem foglalná össze a lényeget, ha pedig hosszan, legalább 150 oldalnyi technológiai, vegyészeti és jogi szakszöveget kellene publicisztikai módon, viszont mégis korrekt tartalommal leírom.